Balans

We zijn allemaal regelmatig op zoek naar balans, geluk en meer rust, maar vaak doen we toch dingen waar we het tegenovergestelde mee bereiken. Zoals te weinig bewegen, ongezond eten, te weinig nee zeggen, onnodig medicatie slikken.
We beginnen vaak gemotiveerd ergens aan maar vervolgens zwakt het al vrij snel af. 👇🏼
 
Maar wist je dat door een gezonde lifestyle te onderhouden je brein ook gezond en krachtig blijft? Daar heb je niet alleen nu profijt van maar zeker ook naarmate je ouder wordt!
 
De ongezonde keuzes die jij misschien nu maakt leveren op dit moment misschien niet veel problemen op maar op de langere termijn breng je o.a. je hersencellen schade aan.🧠
 
Verkeerde voeding, niet voldoende bewegen, chemische stoffen binnenkrijgen, onvoldoende slapen, en negatieve stress kunnen diverse ontstekingen veroorzaken in verschillende delen van jouw brein. Hierdoor kan je een mentale ziekte ontwikkelen zoals onder andere; depressies, dementie en een burn-out.
 
Hoe jij jouw darmen voedt heeft hier ook echt effect op! Ooit gehoord van darmen als ‘tweede’ brein? De connectie tussen jouw darmen en brein is sterker dan je denkt. Het heeft dus ook echt een wisselwerking. Denk aan stress of spanning; merk jij dat je dan wat lastiger of juist continue naar het toilet gaat?
Mentale klachten kunnen ontstaan vanuit jouw darmgezondheid, ontstaan door een vitamine- of mineralen tekort of een disbalans in jouw neurotransmitters.
 
Het is nooit te laat om te starten! Start samen met mij bij het zorgen voor jouw brein en darmen die sturen jouw hele systeem aan. 🙌🏼