Wat houdt orthomoleculair in?

Orthomoleculair is een alternatieve geneeskunde. De orthomoleculaire aanpak staat voor het opsporen van de oorzaak, in plaats van het bestrijden van klachten. De reguliere geneeskunde werkt helaas nog te veel met anti-middelen, zoals maagzuurremmers, anti-depressiemiddelen, paracetamol, ritalin etc. De orthomoleculaire geneeskunde heeft als uitgangspunt het lichaam optimaal te voeden met zowel macro- als micronutriënten. Wanneer het lichaam beschikt over genoeg nutriënten, zal het lichaam minder vatbaar zijn voor ziekten en disbalansen. Een optimale toevoer van essentiële nutriënten zorgt ervoor dat ondanks omstandigheden het lichaam goed blijft functioneren.

 

Orthomoleculaire geneeskunde kan een belangrijke rol spelen bij de preventie of behandeling van ziekten. Er wordt namelijk gestreefd naar een lichaam die in balans is. De juiste voeding, ontspanning en beweging bevorderen de lichamelijke en geestelijke weerstand, waardoor we als mens fitter en gezonder leven. Ieder lichaam is anders en heeft daarom een eigen behoefte aan een verhouding nutriënten. Daarom staat bij de orthomoleculaire geneeskunde het individu centraal.

 


Wat houdt NLP in?

NLP is een methodiek voor krachtige persoonlijke ontwikkeling en effectieve communicatie. NLP staat voor Neuro Linguïstisch Programmeren en is een krachtige, effectieve methode om snel inzicht te krijgen in de drijfveren en motivaties van ons handelen.

 

NLP helpt je met deze bewustwording en het ontdoen van die lagen die je niet meer dienen. Je wordt bewust van hoe je ‘geprogrammeerd’ bent: op de manier waarop je naar de wereld kijkt, hoe dit je gedrag en gevoel beïnvloedt en welke gevolgen dit heeft op jouw leven. NLP geeft je vervolgens nieuwe inzichten, handvatten en technieken om jezelf te ‘herprogrammeren’, waardoor je keuzevrijheid in denken, voelen en doen vergroot.

 

Je leert op een realistische en effectieve manier op jezelf te reflecteren en met jezelf en andere te communiceren. Maar ook wat je waarden en overtuigingen zijn en hoe je succesvol je doelen bereikt. Oftewel: NLP helpt je om jezelf succesvol te ontwikkelen, je keuzevrijheid te vergroten en je leven te verrijken.

 


Met welke klachten kan ik bij Vitality Choice terecht?

Met uiteenlopende gezondheidsklachten kunt u bij Vitality Choice terecht,

In het bijzonder richt ik me op mentale klachten (ADHD/ADD, burn-out, stress, depressies, vermoeidheid etc.) en darmklachten.

Ook geef ik ook coaching op het gebied van persoonlijke ontwikkeling waarbij ik onder andere gebruik maak van NLP technieken.

Twijfel je of ik jou kan helpen? Je kan altijd vrijblijvend contact met mij opnemen. 


Niet vullen maar voeden 

Wat gebeurt er als je een benzineauto tankt met diesel?  

De auto loopt vast en komt niet meer vooruit.

Wat gebeurt er als je een lichaam vult met verkeerde voedingsstoffen?

Precies hetzelfde! Er ontstaan klachten, en op langere termijn kunnen er zelfs chronische ziektes ontstaan.


Leefstijl coaching

Mindset coaching

EMB-Bloedtest


Onze hersenen zijn ons meest complexe en gevoelige orgaan.

Helaas schiet de zorg voor onze hersenen vaak tekort waardoor klachten kunnen ontstaan.

Een plezierig en gezond leven kan niet zonder gezonde hersenen!