Jezelf een prioriteit maken

Voor sommige is dit best lastig en dat is niet gek in de maatschappij waarin we leven. Het wordt vaak als egoïstisch gezien en als we iets niet willen is het ‘egoïstisch’ zijn.πŸ™…πŸΌ‍♀️
Maar je bent niet egoïstisch als je soms voor jezelf kiest. Je bent tenslotte zelf verantwoordelijk voor je eigen geluk.

We laten ons allemaal wel eens beïnvloeden door de mening van andere, vergelijken onszelf met andere of maken ons druk om wat andere mensen van ons denken.

We stellen vaak geen grenzen wanneer we dat wel graag zouden willen. Dit kan voortkomen uit jouw jeugd omdat er te vaak over jouw grenzen heen is gegaan of doordat je graag altijd de harmonie wilt bewaren.
 
❕Je hoeft niet iedereen te volgen, je hoeft niet alles te doen wat men van jou verwacht. Het is juist belangrijk om nee te leren zeggen en te doen wat goed voelt voor jou!
 
Wanneer heb jij het meeste te geven? Wanneer je vooral afstemt op wat andere willen of wanneer je eerst zorgt dat je zelf goed in je vel zit en dingen onderneemt die goed voelen voor jou.

𝘈𝘭𝘴 𝘫𝘦 𝘦𝘦𝘳𝘴𝘡 𝘷𝘰𝘰𝘳 𝘫𝘦𝘻𝘦𝘭𝘧 𝘻𝘰𝘳𝘨𝘡, π˜₯𝘒𝘯 𝘨𝘦𝘦𝘧 𝘫𝘦 𝘱𝘒𝘴 𝘦𝘀𝘩𝘡 π˜ͺ𝘦𝘡𝘴 𝘬𝘰𝘴𝘡𝘣𝘒𝘒𝘳𝘴 𝘸𝘒𝘯𝘯𝘦𝘦𝘳 𝘫𝘦 π˜₯𝘒𝘯 π˜ͺ𝘦𝘡𝘴 𝘸𝘦𝘨𝘨𝘦𝘦𝘧𝘡 𝘒𝘒𝘯 𝘦𝘦𝘯 𝘒𝘯π˜₯𝘦𝘳.πŸ’›βœ¨