The sound of silence

Stilte is soms moeilijk te vinden, wanneer je wordt omringd door drukte van je omgeving.
Hoe vaak heb jij echt stilte om je heen? En dan bedoel ik niet wanneer je slaapt of op je telefoon zit. Hoe vaak op een dag ontvang jij voor minimaal een half uur even geen prikkels..

Door die constante prikkelstroom op een dag hebben we meer dan ooit soms even stilte nodig. Want constant geluid om je heen leidt tot stress.

De meeste geluiden welke we horen negeren we. Dat negeren daar moet je moeite voor doen. Je hersenstam onderdrukt geluiden, als dit niet zo zou zijn ben je van elk geluid bewust. Dat zou heel vermoeiend zijn!

Herken je dat moment dat je aan het werk bent of zou willen slapen maar er zijn te veel geluiden ‘prikkels’ om je heen? Dat leidt tot stress. ‘Die stress leidt tot een verhoogd adrenaline-gehalte, en het minder actief maken van je immuunsysteem. 

Waarom zouden we nog meer soms de stilte opzoeken?
In stilte laten we dingen op ons inwerken, je gaat zaken in perspectief zien en begrijpen, je bent creatief en komt op mooie ideeën. In stilte vallen vaak de kwartjes omdat we geen andere prikkels ontvangen. Stilte kan daarom soms ook confronterend zijn maar het verdiend wel jouw aandacht!

Gun jezelf dagelijks minimaal een half uur echt stilte. Geniet van the sound of silence.