Supplementen

Helaas leven we in een tijd waar het gehalte aan nutriënten in groenten, fruit en ander plantaardig voedsel sterk is gehaald. De grond is minder voedzaam als dat het vroeger was. Een klein voorbeeld is uit een Zwitsers onderzoek; daaruit is gebleken dat een broccoli 55% minder magnesium bevat als 20 jaar geleden. Dit is een resultaat uit 2002, laat staan hoe weinig magnesium er nu nog in een broccoli zit. Ik schrik daar best van, jij ook? 
Er kunnen ook tekorten ontstaan door stress, toxinen, een slechte spijsvertering en laaggradige ontstekingen. Een tekort ontstaat dus snel... Ik geloof in de kracht van voeding maar supplementen zijn een mooie aanvulling om eventuele tekorten aan te vullen.
 
Echter zijn niet alle supplementen even goed opneembaar. Zorg dat je kiest voor een natuurlijk (organisch) supplement. Synthetische supplementen welke veel worden verkocht neemt je lichaam niet goed op. Kies voor hoogwaardige supplementen welke bij voorkeur zijn gebonden aan een aminozuur zoals -tauraat of -glycinaat. Vormen welke eindigen op -oxide kan je beter vermijden.
 
π‘¨π’…π’—π’Šπ’†π’” 𝒐𝒗𝒆𝒓 π’”π’–π’‘π’‘π’π’†π’Žπ’†π’π’•π’†π’ 𝒐𝒇 π’—π’Šπ’‚ 𝒆𝒆𝒏 𝑬𝑴𝑩-𝒕𝒆𝒔𝒕 π’Œπ’Šπ’‹π’Œπ’†π’ π’˜π’‚π’• 𝒋𝒆 π’π’Šπ’„π’‰π’‚π’‚π’Ž π’•π’†π’Œπ’π’“π’• π’Œπ’π’Žπ’•? π‘°π’Œ 𝒉𝒆𝒍𝒑 𝒋𝒆 π’ˆπ’“π’‚π’‚π’ˆ! πŸ’›